Το ξέρατε ότι ανάμεσα στις αμέτρητες θεωρίες συνωμοσίας περί covid που υπάρχουν, είναι και η θεωρία ότι εφευρέθηκε από τον ιδρυτή του TikTok, Zhang Yiming, για να γίνει το καινούργιο talk of the world app εν μία νυκτί;

Κι όσο παράλογο κι αν είναι αυτό, που είναι και δεν ευσταθεί κιόλας, η αλήθεια είναι ότι, από το 2020 μέχρι και σήμερα, μέχρι και η γιαγιά μας έκανε συνταγές και food trends από το TikTok.

Λίγο ο αμέτρητος χρόνος που περνάμε στο σπίτι, λίγο οι απανωτές καραντίνες, λίγο το ότι έχουμε δοκιμάσει όλα τα delivery της γειτονιάς από 10 φορές το καθένα, το TikTok έγινε πλέον η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης συνταγών. Δοκιμάζοντας τις συνταγές αυτές πολλοί από εμάς ανακαλύψαμε, ή αναπτύξαμε, το κρυφό μας ταλέντο στην μαγειρική.

Ξεχωρίσαμε λοιπόν για εσάς, τις 5 πιο viral TikTok συνταγές, προκαλώντας σας να τις δοκιμάσετε και εσείς στο σπίτι. 

Sushi bowl: O πιο εύκολος τρόπος για να φας sushi φτιαγμένο από τα χεράκια σου!

Η διάσημη Emily Mariko αποφάσισε να μας συστήσει το sushi bowl, μια εναλλακτική μορφή του sushi, όπου κανείς έχει την δυνατότητα να το φτιάξει και να το απολαύσει από την άνεση του σπιτιού του. Αν στην κουζίνα σου έχεις ρύζι, σολομό (ή κάποιο άλλο είδος πρωτεΐνης), σως σόγιας και μαγιονέζα, μπορείς και εσύ να δημιουργήσεις το δικό σου sushi bowl και να απολαύσεις sushi, αποφεύγοντας όμως την χρονοβόρα διαδικασία που χρειάζεται για να το φτιάξει κανείς παραδοσιακά. Αν είσαι sushi lover και θες να ακολουθείς τα food trends του TikTok, τότε βρες και δοκίμασε αυτή τη συνταγή.

Baked oats: Η βρώμη αλλιώς!

Οι περισσότεροι από εμάς, όποτε αρχίζουμε να μπαίνουμε σε αυτά τα «βαρετά» προγράμματα διατροφής, το πρώτο πράγμα που ξεκινάμε να τρώμε για πρωινό είναι βρώμη. Για πόσο όμως αντέχει κανείς να τρώει βρώμη με φρούτα και ξηρούς καρπούς κάθε πρωί; Γι αυτό λοιπόν ήρθε το TikTok να μας συστήσει τα baked oats, ή αλλιώς τον πιο fun τρόπο για να φας την βρώμη σου.

Πολλοί creators έβαλαν την δική τους πινελιά στα baked oats. Από το “cookie baked oatmeal” της @callascleaneats μέχρι το ολόκληρο baked oats cake της @leaheverrecipes, τα baked oats έχουν γίνει η αγαπημένη συνταγή των απανταχού Tik Tokers. Και είναι και πανεύκολη. Αναμειγνύουμε απλά την βρώμη μαζί με γάλα, chocolate chips ή ό,τι άλλο υλικό θέλουμε, και λίγο baking powder και βάζουμε το μείγμα στο φούρνο. Το τελικό αποτέλεσμα φέρνει στην ιδέα ενός ατομικού κέικ και είναι πεντανόστιμο. 

Pancakes cereal: To πρωινό των πρωταθλητών

Θες να φας pancakes αλλά θες να φας και δημητριακά για πρωινό, και δεν ξέρεις τι από τα δύο να διαλέξεις. Γι’ αυτές τις δύσκολες και αναποφάσιστες καταστάσεις λοιπόν, το TikTok έφερε τα pancakes cereal: Το πρωινό των πρωταθλητών. Η συνταγή ακολουθεί την κλασική μέθοδο ετοιμασίας pancakes, με την διαφορά να βρίσκεται στο μικροσκοπικό μέγεθος τους, που αναπαριστά την εικόνα των δημητριακών, αφού σερβίρονται και αυτές σε μπολ με γάλα. 

Η αγάπη για το διαφορετικό και η αναποφασιστικότητά μας, έκαναν όλους μας να δοκιμάσουμε αυτό το trend. Όσοι δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμη, ακολουθήστε τον εύκολο οδηγό για αυτή την συνταγή με ένα κλικ:

Tortilla hack: The easy way

Μία νέα Tik toker, η ellcarter1, ανακάλυψε ένα εύκολο και αποτελεσματικό τρόπο για να κάνει την ζωή των Tortilla lovers πιο εύκολη. Αν αγαπάς και εσύ μία νόστιμη Tortilla γεμάτη με τα αγαπημένα σου υλικά, αλλά δυσκολεύεσαι να την κάνεις wrap ακολούθησε την στρατηγική μέθοδο της @ellcarter1.

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κόψεις την tortilla από το κέντρο προς τα κάτω, χωρίζοντας την σε τέσσερα τρίγωνα τα οποία μπορείς να γεμίσεις με ότι επιθυμείς.

Pesto eggs: The most delicious eggs

Θες να φας μακαρόνια με πέστο αλλά θες και κάτι πιο ελαφρύ για βράδυ; Η λύση βρίσκεται σε ένα από τα δημοφιλέστερα food trends του TikTok: Τα pesto eggs. Τα διάσημα ‘pesto eggs’ αποτελούν ίσως την πιο απλή συνταγή της λίστας, η οποία είναι must για τους λάτρεις των αυγών, αφού όχι μόνο προσφέρει περισσότερο χρώμα στο πιάτο σας, αλλά η γεύση της είναι αυτό που θα σας ξετρελάνει.

Πολύ απλά, αντί λάδι, χρησιμοποιούμε pesto sauce για να τηγανίσουμε τα αυγά μας, μια μικρή λεπτομέρεια που προσφέρει όμως μια τεράστια, νόστιμη διαφορά στη γεύση τους. Συνδυάστε τα με ψωμί και τυρί και έχετε το πιο νόστιμο και χορταστικό βραδινό ever.

Σημείωση: Μπορείς να το φας και πρωί αλλά και μεσημέρι. Και απόγευμα μη σου πω.

Tο φαγητό θα είναι πάντα μια “κουβέρτα” αγάπης, ζεστασιάς και φροντίδας για εμάς και τους αγαπημένους μας. Σήμερα, όσο ποτέ, έχουμε ανάγκη αυτές τις “κουβέρτες” για να αντέξουμε. Ας είναι το φαγητό ένας τρόπος για να παίξουμε, να πειραματιστούμε, να γελάσουμε και να ξεχαστούμε. 

Ανακαλύψτε ακόμη περισσότερα food trends από το TikTok στο δεύτερο μέρος, εδώ.

Γνωμούλα;
+1
0
Έκλαψα
+1
0
Βαριέμαι
+1
0
Νευρίασα
+1
0
Αγαπώ
+1
0
Σοκαρίστηκα